Despre noi

Cine suntem ?

 

 

 

 

 

     S.C. Pagicom S.R.L. este o companie românească cu capital privat 100%. Începutul societății noastre este în anul 1990 când am funcționat sub denumirea SC MARGIN ACM SNC, cu sediul în Bocșa, jud. Sălaj, având ca domenii de activitate  construcțiile metalice, producerea alcoolului, transporturile și comerțul cu papetărie și produse de hârtie.

     Ca orice societate înființată după Revoluție, am pornit-o de la ”zero”! Treptat principala noastră activitate a rămas comerțul cu ridicata a mărfurilor de papetărie, birotică și hârtie, mărfuri realizate de principalii producători de profil din România (care mai existau la vremea respectivă!). În primii ani de activitate am avut și un punct de vânzare cu amănuntul în Piața agroalimentară din centrul Zalăului.

    După câțiva ani de activitate , societatea noastră a reușit să achiziționeze un camion, o primă investiție care s-a dovedit potrivită atât pentru activitatea noastră cât și pentru piața transporturilor care era în formare la vremea aceea.

    O altă investiție deosebită pentru societatea noastră a fost cumpărarea unui spațiu comercial în Complexul comercial ”Casnica” din cartierul Simion Bărnuțiu, municipiul Zalău, unde am constituit un depozit și ulterior am deschis un magazin modern care funcționează neântrerupt începând din anul 1996.

    Prin înființarea magazinului de la Crasna, firma noastră a reușit să-și lărgescă domeniul de activitate. Pe lângă produsele de papetărie, hârtie și rechizite școlare, aici comercializăm produse de uz casnic, produse din materiale plastice, jucării, cosmetice și materiale pentru curățenie.

    Începând cu anul 2000, firma noastră a produs diverse articole din carton (în special dosare) iar câțiva ani mai târziu, am pornit investiția în utilaje specifice prelucrării foliilor flexibile din policlorură de vinil (PVC). Primele produse din această gamă, cu care am început, sunt  coperțile(învelitorile) pentru cărți și caiete. A fost un început dificil dar frumos! O adevărată provocare! Acest domeniu presupune o implicare totală în detalii tehnice, gândire tehnică, multă muncă și chiar sacrificii.

      Producția noastră a început într-un garaj de la casa părintească din Bocșa, cu un utilaj cumpărat de la fier vechi și recondiționat prin forțe proprii ! Ceea ce a marcat acest început a fost curajul de a porni o activitate despre care nu știam aproape nimic! Au fost multe detalii tehnice care au trebuit  depășite prin soluții inventate de noi, niște nespecialiști(la acel moment) în domeniul sudurii materialelor din PVC!

     În ultimii ani am reușit să achiziționăm un număr destul de mare de utilaje industriale ”second hand”, specifice prelucrării foliilor flexibile din PVC, utilaje pe care le-am modificat, recondiționat, modernizat și cu care am amenajat un atelier de producție  într-un spațiu industrial de curând achiziționat. Gama produselor pe care le realizăm începe cu cele mai simple etuiuri, coperți (învelitori) pentru cărți și caiete, produse din carton învelit cu folie PVC (clipboard, mape, caiete mecanice) și terminând cu ambalajele tip ”burduf” cu fermoar pentru produse textile voluminoase.   

     După multiplele încercări la care am fost supuși, răbdarea la care am fost încercați, concurența chinezismelor ieftine și de proastă calitate, putem spune că ”am început să vedem luminița de la capătul tunelului”! Stabilitatea care ne-o oferă spațiul nostru de producție unde putem să asigurăm condiții onorabile de lucru angajaților noștri (angajați care ne-au fost alături în anii grei care au trecut și fără de care nu am fi reușit să ajungem aici!), ne oferă și certitudinea că produsele noastre ecologice și de bună calitate vor putea ajunge pe piața românească în beneficiul clienților noștri.