Folii PVC sudate

 

 

    Un domeniu important al activității noastre este producerea de articole prin sudarea foliilor  flexibile din PVC. Secția noastră produce mărfuri din folie flexibilă de policlorură de vinilin(PVC) sudată, într-un mare numar de tipo-dimensiuni împărțite în mai multe specialități:

   1. Coperți(învelitori) pentru cărți și caiete - transparente și colorate(la cerere) de orice dimensiuni, etuiuri - ecusoane - plicuri de orice formă și dimensiune; plicuri cu fermoar vertical și borsete pentru creioane;

   2. Produse cartonate : caiete mecanice A4 și A5, clipboarduri simpe și duble A4 și A5, mape studențești, mape de birou simple sau cu clapete;

   3. Ambalaje pentru industria textilă : plicuri plane - cu sau fără cârlig de orice dimensiune, huse pentru costume, huse ”burduf” de orice dimensiune, la care aplicăm diferite forme de închidere- fermoare plane sau verticale, magneți, capse, finger lift.

     Matrițele necesare producerii acestor tipo-dimensiuni sunt realizate de către firma noastră, pe cheltuiala noastră și sunt proprietatea noastră, însă putem dezvolta proiecte cu  clienți care au nevoie de diverse articole personalizate, cu condiția ca volumul producției să fie destul de mare pentru amortizarea matrițelor specifice necesare .

      Dotarea noastră tehnică este constituită din utilaje automate și semiautomate pentru sudarea foliilor flexibile din PVC, cu puteri cuprinse între 3 si 15 KW, modificate și modernizate de noi pentru creșterea productivității, ceea ce ne asigură un randament economic bun și prețuri  accesibile.

      Datorită faptului că produsele noastre vin în contact direct cu pielea utilizatorilor, acordăm o atenție deosebită materiei prime ( respectiv folia PVC ) din care executăm aceste produse.

      European Reach Regulation n° 1907/2006  reprezintă un set de reguli EUROPENE prin care se urmărește limitarea accesului direct la substanțele chimice periculoase și foarte periculoase pentru oameni, animale și plante. În anexa XVII (17) a cestui document se numesc 6 ortho-phthalates( DEHP, DBP, BBP, DINP, DIDP, DNOP ) ca fiind substanțe foarte periculoase pentru oameni. Vechile standarde de fabricație ale foliilor flexibile PVC permit plastifierea( flexibilizarea) foliei prin introducerea acestor substanțe în masa foliei pană la o concentrație maximă de 0,1 % . Acești phthalates au proprietatea de a migra ușor de pe un corp pe altul prin atingere directă, fapt care face ca produsele din PVC  plastifiat cu respectivele substanțe, să fie periculoase ptr. sănătatea utilizatorilor, care sunt în special copii. Acest tip de plastifiere se recunoaște foarte ușor prin mirosul specific puternic degajat de aceste articole .

      Noile standarde EUROPENE nu mai permit utilizarea acestor materiale ptr. producerea jucăriilor și a obiectelor care pot intra în contact direct cu pielea copiilor.  Soluția este ecologizarea acestor folii prin plastifierea lor cu substanțe nepericuloase. Producătorii europeni de folii flexibile din PVC folosesc în special plastifierea cu  Diottile Tereftalato =DOTP [bis (2-ethylhexyl) tereftalat, CAS-nr: 6422-86-2], în felul acesta foliile obținute nu au gust și nu au miros fiind acceptate pentru realizarea jucăriilor și articolelor care pot fi atinse chiar și cu gura de către copii, conform NEN-EN 71-3 ; NEN-EN 71-9 ; REACH Regulation 1907/2006.  Totuși există și un număr de producători asiatici (chinezi, turci) care dorind să-și protejeze exporturile către Europa deși plastifiază foliile prin vechile metode ( DEHP ), au redus concentrația celor 6 ortho-phathalates interziși până la limita detectării acestora prin metode de măsurare de laborator.

      Atenția noastră se îndreaptă în egală măsură către funcționalitatea acestor produse, respectiv, învelitorile standard pe care le producem sunt învelitori cu breteluțe, ceea ce asigură o bună fixare pe cărți și caiete.

    La produsele cartonate aplicăm o mică degajare pentru deschiderea ușoară a acestora. Nu în ultimul rând ne aplecăm și asupra calității execuției acestor produse, calitate pe care o obținem prin adaptarea permanentă a meselor și a matrițelor de sudură la grosimea foliei utilizate. Din acest punct de vedere folosim folii cu diverse flexibilitați și cu grosimi cuprinse între 0,1mm (100 microni) și 1,5mm (cu toate că putem suda și  folii cu grosimi de 70-80 microni dar efortul tehnic poate face acest lucru ineficient economic).

    De asemenea produsele noastre sunt etichetate cu cod de bare și ambalate, de regulă, în cutii de carton ondulat ceea ce asigură o bună protecție în timpul transportului și pe perioada depozitării lor.

     In ce privește producerea sacoșelor tip burduf  ( cu sau fara fermoar ) folosite în special ca ambalaje ptr. comercializarea produselor textile voluminoase, putem executa o gama destul de largă de tipodimensiuni si acordăm atentie sporita finisajelor, astfel incât produsele rezultate sa placă ”ochilor” cumpărătorilor .